More stories

 • in

  Zhbllokoni potencialin tuaj: Si të arrini që të bëheni 1% më i mirë se dje

  Ky postim tregon dhjetë mënyra praktike për të arritur vetë-përmirësim të vazhdueshëm duke u bërë 1% më mirë çdo ditë. Këshillat përfshijnë vendosjen e qëllimeve specifike, krijimin e një rutine, fokusimin në një gjë në një kohë, mësimin e diçkaje të re, ndjekjen e përparimit, përqafimin e dështimit, rrethimin e vetes me ndikime pozitive, kujdesin për trupin dhe mendjen, praktikimin e mirënjohjes dhe qëndrimin konsistent. Këto këshilla mund t’i ndihmojnë individët të zhbllokojnë potencialin e tyre dhe të arrijnë qëllimet e tyre përmes përmirësimit të vazhdueshëm. Më shumë

 • in ,

  Dallimi midis parave dhe pasurisë: Si t’i arrijmë të dyja për një jetë më të lumtur

  Paraja dhe pasuria shpesh përdoren në mënyrë të ndërsjellë, por nuk janë e njëjta gjë. Paraja i referohet një mjeti shkëmbimi që përdoret për të blerë mallra dhe shërbime, ndërsa pasuria i referohet vlerës neto dhe pavarësisë financiare të dikujt. Pasuria është diçka që grumbullohet me kalimin e kohës nëpërmjet planifikimeve dhe investimeve të zgjuara financiare. Pasuria përfshin investimin me zgjuarsi, krijimin e rrjedhave të shumta të të ardhurave dhe zgjerimin e aseteve me kalimin e kohës. Siguron më shumë siguri financiare afatgjatë sesa thjesht të kesh të ardhura të larta ose shumë para në bankë. Është e rëndësishme të krijohet një bazë e fortë financiare për të ndërtuar pasuri të qëndrueshme. Ndërtimi i pasurisë kërkon krijimin e një buxheti, kursim për të ardhmen dhe investimin në asete që vlerësohen në vlerë. Përqendrimi vetëm në fitimin e parave mund të çojë në përfitime afatshkurtra në kurriz të sigurisë financiare afatgjatë. Më shumë

 • in

  5 gabime të zakonshme që bëjnë kontabilistët (dhe si t’i shmangni ato)

  Si një kontabilist, rëndësia e saktësisë dhe vëmendjes ndaj detajeve nuk mund të mbivlerësohet. Gabimet, sado të vogla qofshin, mund të çojnë në humbje të konsiderueshme financiare për klientët dhe dëmtim të reputacionit të një firme. Pavarësisht kësaj, çdo kontabilist është i prirur të bëjë gabime. Në këtë postim në blog, ne do të eksplorojmë […] Më shumë

 • in

  Jeta e Nomadit: Pse freelancersat e rinj po zgjedhin një jetë “rrugëve”

  Natyra e punës ka ndryshuar ndjeshëm me kalimin e viteve, dhe bashkë me të, mënyra se si njerëzit zgjedhin të punojnë. Në të kaluarën, puna tradicionale 9-me-5 ishte normë dhe pak njerëz mund të imagjinonin të punonin nga kudo tjetër përveç një lokacioni fiks. Megjithatë, ardhja e teknologjisë ka revolucionarizuar botën e punës dhe bashkë […] Më shumë