in

15 rregulla të arta për burra të vërtetë

Nga aktet kalorësiake të kalorësve mesjetarë deri te sjelljet moderne në biznes, pritshmëritë për sjelljen e burrave kanë evoluar me kalimin e kohës. Edhe pse disa nga këto rregulla janë të njohura dhe të shprehura në mënyrë eksplicite, të tjera mbeten të pathëna, por ende të rëndësishme për t’u ndjekur.
Po i rendisim 15 rregulla të pathëna për burrat që mund t’i ndihmojnë në jetën e tyre personale dhe profesionale, duke përfshirë gjithçka nga përgjegjësia financiare deri te etiketa sociale. Le të shohim se çfarë të bën një zotëri i vërtetë.

1. Mos i jepni hua para familjes suaj. Falju.

2. Asnjëherë mos ia shtrëngoni dorën tjetrit ndërsa qëndroni ulur.

3. Mbroni atë që është pas jush dhe respektoni atë që është pranë jush. Admironi pa hile atë që është para jush.

4. Asnjëherë mos e hani copën e fundit të diçkaje që nuk e keni blerë vet.

5. Mos e hidhni mikun tuaj nën autobus për t’i bërë përshtypje dikujt.

6. Kurrë mos e ofendoni darkën e dikujt, sidomos kur jeni mysafir.

7. Mos e përdorni uturakun pranë një tjetrit a që është i zënë nga dikush tjetër duke urinuar.

8. Mos e nxirrni telefonin kir bisedoni me dikë.

9. Asnjëherë mos i merrni meritat për punën që nuk e keni bërë.

10. Dëgjoni me kujdes, tundni kokën dhe mbi të gjitha bashkëbiseduesin shikonjenii në sy.

11. Mos tallni shokun tuaj para fëmijëve të tij.

12. Asnjëherë mos lejoni që emocionet t’ju mposhtin.

13. Asnjëherë mos e lut dikë për një lidhje dashurie.

14. Vishuni mirë pavarësisht nga rasti.

15. Askujt nuk i intereson nëse je ofenduar, por mos e kthe edhe ti me ofendim.

Report

What do you think?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *