in

Si të bëheni një menaxher i mediave sociale në 2023 (Udhëzues falas hap pas hapi)

Mundësitë e rritjes së karrierës së menaxherit të mediave sociale

Nëse mendoni se industria e marketingut të mediave sociale është e mbingopur, mendoni përsëri.

Markat në pothuajse çdo industri kërkojnë aftësitë e menaxherëve të mediave sociale për t’u angazhuar me audiencat e tyre të synuara, për të rritur komunitetet dhe për të kthyer trafikun në faqet e tyre.

Pra, kur filloni një karrierë në mediat sociale, mbani parasysh këto specialitete dhe tituj rolesh:

#1: Koordinatori i mediave sociale

Në mënyrë tipike (megjithëse jo gjithmonë) një rol i nivelit fillestar i fokusuar në krijimin dhe kurimin e përmbajtjes tërheqëse për platformat.

#2: Specialist i mediave sociale

Në kompanitë më të mëdha që kanë ekipe të mediave sociale, specialistët shpesh kanë më shumë fokus të përditshëm në operacione sesa menaxherët e mediave sociale.

Ju gjithashtu mund të shihni një fokus të specializuar si Specialisti TikTok, për shembull.

Një rol që fokusohet më gjerësisht në menaxhimin e komuniteteve dhe ngjarjeve në internet (dhe ndonjëherë jashtë linje).

Kjo është një përshtatje e shkëlqyeshme për ata me aftësi të forta për shërbimin ndaj klientit që kënaqen të gjejnë mënyra krijuese për t’u angazhuar me komunitetin e një marke.

#4: Menaxher i mediave sociale

Ky është titulli më i zakonshëm dhe kështu, përgjegjësitë mund të jenë të gjera.

Nëse jeni në një agjenci, mund të jeni përgjegjës për menaxhimin e llogarive të shumta të mediave sociale dhe mbikëqyrjen e të dyja strategjive dhe ekzekutimi.

Nëse jeni duke punuar për një markë më të madhe, mund të drejtoni strategjinë sociale dhe një ekip specialistësh ose koordinatorësh.

#5: Strateg social

Ky rol zakonisht ka një theks më të madh në iniciativat strategjike, shpesh ndër-bashkëpunuese për të ndihmuar në zhvillimin dhe ekzekutimin e strategjive dhe fushatave sociale nëpër kanale të shumta.

# 6: Menaxheri me pagesë i mediave sociale

Një specialist ose menaxher reklamash shpesh fokusohet në fushatat reklamuese PPC (pay-per-click) në mediat sociale.

Është i nevojshëm njohja (dhe komoditeti) me menaxherët e reklamave të platformës, menaxherin e reklamave të Google dhe analitikën.

#7: Drejtor i Social

Zakonisht renditja më e lartë e titullit të një karriere në media sociale (megjithëse, ne kemi parë më shumë profesionistë me përvojë të bëhen CMO gjithashtu).

Ky rol fokusohet në mënyrë specifike në iniciativat strategjike të nivelit të lartë si vendosja e qëllimeve, arritja e KPI-ve (treguesit kryesorë të performancës) dhe menaxhimi i një ekipi në ekzekutim.

#8: Menaxher i marketingut të përmbajtjes

Përmbysja e komplotit: Puna në mediat sociale do të thotë që ju zotëroni një mori aftësish të transferueshme që do të funksionojnë për role të tjera në marketing – si marketingu i përmbajtjes (ose edhe me ndikim) – në varësi të përvojës suaj dhe fushave të ekspertizës.

#9: Pronari i biznesit ose agjencisë

Urime, ju jeni CEO!

Nëse keni ndjekur rrugën e pavarur, do të keni mundësinë të punoni si sipërmarrës individual ose të shkallëzoni biznesin tuaj për të përfshirë një ekip specialistësh.

Dhe ja ku e keni – gjithçka që ju nevojitet për t’u bërë një menaxher i mediave sociale në 2023.

Me një industri në rritje të shpejtë dhe përditësime gjithnjë në zhvillim në platformat sociale, të qenit menaxher i mediave sociale mund të jetë sfidues dhe shpërblyese.

Por nëse jeni të apasionuar pas gjetjes së mundësive krijuese të marketingut, ideve të ideve dhe të qenit zëri i një marke, menaxhimi i mediave sociale mund të jetë përshtatja e përsosur për ju.

Report

What do you think?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *