in

PRADA në shkretëtirë

Ky linku këtu, nëpërmjet Google Maps të dërgon në Texas mu para dyqanit të PRADA. Bëhet fjalë për dyqanin më të pazakonshëm që mund ta keni hasur.

Në fakt, ky dyqani në mes të shkretëtirës në Shën Valentin, Teksas nuk është një dyqan aktual funksional, por një instalacion arti i njohur si “Prada Marfa”. U krijua nga artistët Michael Elmgreen dhe Ingar Dragset në 2005 si një protestë mbi konsumizmin dhe industrinë e modës luksoze.

Instalimi i ngjan një butiku Prada, i kompletuar me çanta dhe këpucë të stilistëve të ekspozuara në vitrinën e dyqanit. Megjithatë, dyert janë të mbyllura përgjithmonë, dhe sendet brenda nuk shiten. Vetë ndërtesa është prej materiali të ngjashëm me qerpiçin, duke i dhënë asaj një pamje gërryese që përzihet me peizazhin e shkretëtirës përreth.

Qëllimi i këtij instalacioni unik të artit është të sfidojë nocionin e konsumit të dukshëm dhe të vërë në dyshim ndikimin e kulturës konsumatore në vende të largëta dhe të pazakonta. Duke vendosur një dyqan të markës luksoze në një mjedis të izoluar në shkretëtirë, artistët provokojnë soditje rreth natyrës së dëshirës, komercializmit dhe joshjes së zotërimeve materiale.

Instalimi Prada Marfa është bërë një pikë referimi ikonë dhe një destinacion popullor për entuziastët e artit, turistët dhe fotografët. Ai qëndron si një simbol i shprehjes artistike, duke stimuluar dialogun rreth kryqëzimit të artit, tregtisë dhe mjedisit.

Edhepse mund të duket e çuditshme të kesh një dyqan Prada në mes të shkretëtirës, është një instalacion arti që sfidon perceptimet tona dhe ndez debatin rreth ndikimit të kulturës konsumatore, megjithatë për PRADA paraqet një marketing të mrekullueshëm.

This post was created with our nice and easy submission form. Create your post!

Report

What do you think?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *